komakino

2018.máj.08.
Írta: KomaKino

EYES - EYES

(2018. Self Released)

eyes.jpgTermészetesen nem ilyen zenét kerestem, hanem valami beborulósat. Persze ez a lemez is az, de egyáltalán nem az a fajta  beborulás, amit kerestem, de nem bánom. A dán EYES debütáló LP-jébe akadtam bele - utána belé szakadtam -,  ami  egy energia bomba, kicsit sötét és nagyon kemény.

A zenekar két dán "sötét" post-hardcore, hardcore banda a HEXIS és az LLNN házasságából született. Talán a HEXIS ismerős is lehet, ők inkább nekem a black-metal felé, míg az LLNN (2018. 05. 14-én Budapesten a Robotban játszanak.)  a post-hardcore felé húz. No, de mi lett ebből a házasságból?

Tovább
Címkék: Lemezek

METZ - Live at Barbey Bordeaux 2017.

metz-band.jpg

Alapvetően utálok teljes koncert videókat végignézni, de a mai noise-rock cuccokból a kanadai METZ az egyik kedvencem. Ráadásul élőben még nem láttam őket. A videót azért rakom ki, mert nagyon jó minőségű, eszméletlenül átjön az energia, ami egy METZ koncerten lehet. Persze biztosan van köztetek, aki már látta őket, annak nem lesz újdonság.

Tovább
Címkék: Egyebek

SDH - Tell Them EP + jön az első nagylemez

(2018. Avant! Records)

sdh.jpgEz egy fura poszt lesz, mert kevés ilyen zenét hallgatok. Egész konkrétan synth-wave, és tök véletlenül találtam rájuk. Ez a beharangozó kislemez, és a május 28-án megjelenő első teljes nagylemezük előfutára. A rövidítés a Semiotics Department Of Heteronyms rövidítése, amit rábízok mindenkire, hogy értelmezze. Van nekem is egy teóriám, de izgalmasabb agyalni rajta. A duót, Andrea P. Lattore - ének, és Sergi Algiz - programok, billentyűs - magyarul szintis alkotja.

Amennyiben a nevek ismerősek, az nem véletlen. A spanyol Wind Atlas-ban játszottak - játszanak -  korábban is együtt, ami az egyik legjobb spanyol pszihedelikus, post-punk banda, amit hallottam, legalábbis nekem nagyon bejön. (Egyébként egész véletlenül a Cult Of Youth-al együtt eljátszott Current 93 Lucifer Over London című dalának közös feldolgozás videójából figyeltem fel rájuk. Szóval, azt is  ajánlom.)

Tovább
Címkék: Lemezek

ANNEX - Melu

(2018. Material Records)

annex.jpg

Na, erről a bandáról sem hallottam soha, mondjuk ez még csak a második nagylemezük. A zenekar 2013-ban alakult Texas-ban és négy főből áll. A fura bennük csak az nekem, hogy texasi post-punk zenekart még nem hallottam eddig. A lemez 11 dalt tartalmaz, amik a nekem a nevezett stíluson belül elég nyersek és izgalmasak.

Tovább
Címkék: Lemezek

WILL HAVEN - Muerte

(2018. Minus Head Records)

muerte.jpgA Kalifornia állambeli Sacramento-ban működő WILL HAVEN-t szerintem sokaknak nem kell bemutatni. Azért mégis röviden azért annyit róluk, hogy 1995-ben alakultak és két periódusa volt/van a működésüknek. Az első 1995-2001-ig, amikor olyan bandákkal turnéztak együtt, mint a Deftones, a Slipknot vagy a Soulfly és persze jó lemezeket is készítettek. Utána  jött 7 év leállás, majd pedig 2007-től napjainkig a második kör. Igaz, az elmúlt 10 évben volt néhány tagcsere is, meg  tag visszatérések.  Sokan nem fognak velem egyetérteni, de a csapat leginkább Jeff Irwin gitáros zenekara. Legalábbis köré épül a tagság és persze a visszatért eredeti énekes Grady Avenell sem kihagyható, mint kulcs ember. A Muerte a zenekar hatodik nagylemeze, ami 23 éves történetükre vetítve nem túl sok. De szerintem, aki ismeri őket ezt nem bánja, mert így tuti megunhatatlanok és nagyon egyben vannak. Az utolsó nagylemezük  2011-ben jelent meg, szóval nem kapkodták el.

Tovább
Címkék: Lemezek

TRUE LOVE - The Pact

(2018. Triple B Records)

cover_12.jpgElég fura név egy hard-core bandának, először nem gondoltam, hogy stílusban az lenne. A True Love egy Detroitban működő zenekar, amelynek a The Pact a második teljes lemez anyaga. A zenekar 2013-ban alakult és ezen kívül kb. semmilyen infót nem találtam róluk, azon kívül, hogy talán öten vannak. Két gitár, basszus, dob és ének. (Na, jó nem is nagyon kerestem.) Gyanítom, hogy a nálam nagyobb hc fanok ismerik is őket, én nem ismertem eddig. Hatalmas öröm számomra, hogy most mégis hallottam róluk.

Tovább
Címkék: Lemezek

BLEIB MODERN (D) - 2018. 03. 20. Budapest, Ellátóház

20180320_201739.jpg

Az igazat megvallva, mielőtt egy régi barátom fel nem hívta a figyelmem erre a koncertre, azelőtt nem hallottam a BLEIB MODERN-ről. Persze, a meghívás így szólt: "neked való, téged érdekelhet". Milyen igaza lett! Utána is kerestem a zenekarnak egyből, amiből kiderült, hogy a dark/post-punk szcénán belül nem ismeretlen a csapat. Sőt, az elmúlt évben sokat is koncerteztek, és volt, hogy még egy városban is tartózkodtunk, ahol nem néztem meg a zenekart, mivel nem ismertem őket. Eléggé sajnálom, hogy akkor kimaradt ezután a koncert után.

Tovább
Címkék: Beszámolók

PSYCHIC TV - Live at Thee Ritz - Koncertvideó 1983.11.06.

ptv5.jpg

Nem lesz egy hosszú bejegyzés, de számomra ez egy fontos lemez. Igaz, valós fizikai formátumban sajnos soha sem volt a kezemben, még  úgysem, hogy 1989-ben adták ki először. Valami kazettára másolva kaptam meg, még a '90-es évek közepén és ma is csak digitálisan formátumban birtoklom. Soha sem gondoltam volna, hogy ha nem is az egész koncertet, de egy órát megnézhetek belőle valaha, valahol. Szerencse, hogy van Youtube, így ez a valahol most lehetségessé vált.

Tovább
Címkék: Egyebek