komakino

2018.jan.17.
Írta: KomaKino

System Morgue – Aquilon

(2018. Self Released)

sm.jpgA tavalyi év utolsó posztjai között volt az orosz System Morgue válogatás lemeze. Erre alig kezdődik el az év  és itt az új anyag.

Peter L. nem sok időt várt, hogy újabb drone - ambient anyaggal jelentkezzen.

Tovább
Címkék: Lemezek

Pozvakowski - Microdrone.17

(Saját kiadás, 2017.)

pozvamicro.jpgA Pozvakowski azon kevés zenekarok egyike, amely minden lemezét várom, hogy megjelenjen. Ennek az egyik oka, hogy a saját műfajukban szerintem a legjobbak itthon; a másik, hogy nem volt még olyan lemezük, ami a meghallgatás után ne került volna fel a polcra, és napokig ne agyalgattam volna rajta. Továbbá, nem jutott eszembe, hogy egy lazacsuklós frizbi-mozdulattal a sarokba íveljem a többi, "ezt is hallottam" közé.

Gondolom, azt elég sokan tudják már, hogy megjelent az új lemez, ami nem is annyira új lemez. De mégis, de nem...

Tovább
Címkék: Lemezek

Ujjaya - The Landing Zone (2016)

eg0_162a.jpgIgen ritkán szoktam kapni megkereséseket, hogy írjak zenékről, de ez most egy ilyen megkeresés eredménye. A link Franciaországból érkezett, egy madagaszkári gyökerekkel rendelkező zenésztől, Hery Randriambololonától. Ujjaya nevű projectjéből leírása szerint, egy etno-ambient stílusban 2016-ban megjelent, élőben előadott és összerakott anyagot küldött. Ez azért kicsit több annál...

Tovább
Címkék: Lemezek

System Morgue - Invisibilité (Compilation 2017.)

(Self Released 2017.)

systemor.jpgA System Morgue név, Peter L. Accasari orosz előadót takarja. Ezen a néven közel 10 éve készít felvételeket. Kezdetben experimental, zaj, kísérleti dolgokat csinált, majd egy kis dark-ambinetben is utazott. Vannak néha törések a közel 10 éves életműben, de évről - évre egyre jobban letisztult, ambientbe hajló anyagokat készít és ad ki.

Tovább
Címkék: Lemezek

Meave - Meave

(2017. Self Released)

meave.jpgAzt hiszem elég izgalmas csapatba futottam bele. A kanadai trió két számos debütáló lemeze szerintem, igazán figyelemre méltó. Leginkább azoknak, akik keresnek valami olyasmit, ami nem egy bizonyos stílusba szorított zene. A Meave két száma ilyen. Nem dark és nem is punk, sima rock zene meg végképp nem. Szóval passzolom, hogy milyen stílus, de nagyon érdekes.

Tovább
Címkék: Lemezek

LOCKED AWAY - The Nails

(2017. Self Released)

locked_away.jpgGondoltam nézelődök hard-core ügyben a bandcamp-en. Így találtam a Rhode Island-i Locked Away kislemezére.  A zenekar négy főből áll: Zachary - gitár, Josh -basszus,  Matt - dob és Nate -  ének.

A csapat 2016. augusztusában alakult, így elég frissnek mondható.

Tovább
Címkék: Lemezek