EUS, Postdrome & Saaad – Different Streams

(2015. Soft Recordings)

saaad.jpgA Romain Barbot és Grégory Buffier vezette Toulouse-ban működő Saaad lemezeiről már írtam korábban az endhits.hu-ra. Az idén ugyan adtak ki egy önálló vinyl-t, de elkészítették ezt a kollaborációt is, Charlie Floyd (Postdrome) és Jose Acuna (EUS) közreműködésével, illetve az első Dervish Dealer című számban közreműködik még Nik Koniwzski hegedűn.

 

A 35 perc körüli lemez 2015 februárjában jelent meg, de 2014 elején készült a világ különböző pontjain, mint Kína, Costa Rica, London, Szingapúr, a keverés pedig Görögországban. Igazán sok helyszínt megjárt szerzemények ezek.

A lemez 6 felvételt tartalmaz, a zene egy fajta drone-ambient, némi zajkollázssal, experimental zenei elemekkel fűszerezve. No, ezt jól leírtam... Szóval leginkább egy zajokból, egyszerű hangok, hangminták kitartásával készült ambient produkció. Mély, utazós, kísérletezős, effektekkel és leginkább gépekkel előállított zene és hangulat. Hangulat és zene. Engem egyfajta meditatív állapotba tolt, ahogy a korábbi Saaad lemezek is.

Ha szerettek merengeni és mellé szóljon is valami, de ne háttérnek, akkor csak ajánlani tudom ezt a lemezt, ahogy a többi lemezüket is, amelyek ezzel együtt a bandcamp-ről letölthetőek.

https://saaad.bandcamp.com/album/different-streams

Ez a felvétel nem erről a lemezről van, csak ízelítő.

 

 

Címkék: Lemezek