Metz – II

(2015, Sup Pop)

front.jpgŐket is biztosan sokan ismerik, de nekem kimaradt eddig ez a zenekar. A kanadai Metz Torontóban működik és egy nagyon figyelemre méltó zenekar, ahogy elnézem, elég jelentős rajongótáborral. A Metz trió felállása: Alex Edkins - gitár, ének, Chris Slorach - basszusgitár és Hayden Menzies - dob.

A II a zenekar második nagy lemeze, ami 2015-ben jelent meg. Természetesen idén már megjelentettek egy kislemezt két számmal Eraser/Pure Auto címen, mert igen aktív zenekarról van szó, de én most nem erről szeretnék írni, mert a nagylemez nagyobb dobás volt szerintem.

A zenekar tavalyi lemezén 10 felvétel található. Az egész lemez egy irgalmatlan energiabomba. Az elsőtől az utolsó számig, minden idegszálam megfeszült az energiától, a zenekar megszólalásától, hangulatától. A zene egy post-punkba injekciózott noise-rock cucc, ami azt jelenti, hogy kicsit mindkettő és mégis együttműködik a két stílus mindkét számban. A gitárok nagyon erősek, hihetetlenül erős és érdekes a megszólalásuk. Az ének karcos, erős, a post punk felé húz, mert nagyon dühös is egyben. A basszus-dob alapok pedig végig nagyon feszesek, pontosak és vastag alapot adnak minden számnak. Érdekes még, hogy használnak néhol billentyűs hangszert, kazetta loopokat, bariton gitárt, ami még ad egy kis fűszerezést,  az így is nagyon csípős zenéhez és még izgalmasabb feszesebb az egész anyag ezektől. Nagyon sajnáltam volna, ha nem hallgatom meg, mert kár lett volna kihagyni. Írjak még róla? Nem írok, mert ha ez nem keltette fel eddig a figyelmet, akkor a részletezés sem fogja. Hibátlan őrület egy legendás kiadótól.

https://www.facebook.com/metz/?fref=ts

Rendelés: https://www.subpop.com/artists/metz/discography

Hallgassátok meg: 

Címkék: Lemezek