Matriarch - Live at The Shakedown 6.16.17.

(2017. Self Released)

matri.jpgA seattle-i zenekar tavaly alakult, kiadtak egy demot és most ezt a három számos koncert anyagot. A zenekart négy hölgy alkotja: Rachel LeBlanc - ének, Marietta Crockett - gitár, Casey Nolan - basszus, Malia Alexander - dob.

Gyanítom, hogy a név választás nem véletlen. (Viszont félve jegyzem meg, hogy van egy ugyan ilyen nevű női black/goth banda is.)

Elöljáróban annyit, hogy eszméletlenül dühös és energikus mind a három szám. Igazán furcsa vélemény lesz, de elég tökös cucc mindegyik darab. Tudom, hogy hülyén is hangzik, főleg amiatt, hogy  lányokról van szó. De tényleg az! Az első Catarx-ban az egyik ének témájáról, az egykori skót Archbishop Kebab  jutotta eszembe. (Meg is vettek vele egyből.) A zene pedig punk, hardcore/metal és megmerem kockáztatni, hogy egy kis noise keverék is, de egyáltalán nem sablonos. A basszus döng,  a gitárok vágnak és a "darabos" kiállások, végig fokozzák a feszültséget és az erőt. Egy energia bomba a teljes játékidő! Sajnálom, hogy csak nem egészen hat perc az egész, de megéri bele fülelni! Széttépnek! Hajrá!

Bedobok ide egy koncert videót is, az is elég beszédes.

Letöltés innen: https://matriarchseattle.bandcamp.com/album/live-at-the-shakedown-61617

 

Címkék: Lemezek