LORØ - Hidden Twin

(2018. Brigante Rcords)

loro.jpgA 2013-ban alakult, olasz triónak a Hidden Twin a második teljes nagylemeze. Sok infóm nincs róluk, szóval nem is fárasztok vele senkit. Viszont, a lemezzel annál inkább. Szereted az experimental-metalt? A noise-rock-ot, ami egy kicsit pszichedelikus? Amennyiben igen a válasz: akkor egy próbát mindenképpen megér a lemez meghallgatása. Igaz, azért ez így túl egyszerű lenne...

Az olasz srácok lemeze hét szerzeményt tartalmaz, amelyek a fent megpengetett stílusokból merítkeznek, de akár még a mathrock-ot is oda dobhatjuk, plusz stílusnak. Meg még ki tudja mit! Mindez a stílus összeállás: dob, gitár, elektronikus hangszerek - leginkább szinti -, felállással összepakolva jött össze. Az első két száma Low Raw és a Choke egy nagyon zakatolós, dobolós, zajos cucc, amelyek elég feszesre sikerültek. A gitárok torzak, karcosak, zajosak és nincsenek igazán riffek (még), a dob tempós, gyors, a szinti pedig piszkos, sötét képet fest alájuk. A harmadik számtól viszont tisztul a kép, eszméletlen súlyos gitárokkal és sötét hangulattal, plusz egy csomó dob kiállással, ritmustöréssel, nagyon durván viszi az egészet magával a dobos csávó. Van ének is, ami szinte nem is az hanem valami drone-os zaj, én semmit nem vettem ki belőle, de nyomasztásnak ötös. Egyébként a teljes lemez baromi feszes, energikus. Néha az volt az érzésem, hogy a dobost kísérik a többiek és nem fordítva, meg nem is kísérő hangszer igazán náluk a dob. Sőt, egyáltalán nem. Nekem hallgatás közben egy unalmas rész sem volt, még úgysem, hogy nem egy könnyed, laza szórakozás meghallgatni. 

A fél órás játékidő nem könnyű, de erős keveréke a mathrock-nak, az experimental-metal-nak, a noise és pszichedelikus-rock-nak  - mondjuk utóbbi csak nyomokban - , meg még ki tudja minek, de kellően sötét, tördelt, feszes és izgalmas. Egyébként a  borító is ötös, simán vissza adja a zene hangulatát! Legalábbis nekem tetszik.

u.i: Jó minőségű friss videó nincs a youtube-on. Bocs!

 Letöltés, rendelés itt: https://sonoloro.bandcamp.com/album/hidden-twin

 Facebook: https://www.facebook.com/loroofficial/

Címkék: Lemezek