CUTT'S GYM - Benidorm

cuttuj.jpg(2018.Self Released)

Valamikor júniusban írtam a glasgow-i CUTTY'S GYM bemutatkozó lemezéről (itt). Erre 4 hónappal később itt az újabb hat számos anyaguk, aminek nem mondom, hogy nem örülök. A skót noise-rockkerek nem vicceltek most sem, mert lendület még mindig van. A négyes fogat tagjai, ha mára múltkor nem tudtam leírni: Craig Mcintyre, Philip Differ, Iain Stewart, Marco Panagopoulos. Aztán kb. ennyi az infó róluk, de nem is ez a lényeg, hanem a zene.

Nem úgy tűnik, hogy nem volt még minek kijönni a srácokból a Zante kiadása után. Sőt! Igazából az öt darab 4 perc körüli és az egy két perces dal, totálisan odavert, ahogy azt kell.  Tudom, piszkosul utálja minden zenekar a párhuzamokba állítást, de erről a lemezről, a The Jesus Lizard megszólalása jut eszembe legtöbbször, de azért egyensúlyozgatnak más felé is megszólalásban, talán kicsit a punk felé és egyéb amerikai noise-rock bandák, mint pl. a Hammerhead is eszembe jutott hallgatás közben. Az ének végig kellően nyers, energikus, szokatlan és mégis marha erős. A gitárok végig olyanok, minta a "Fémipari alapképzés" című könyv lenne gitárra átírva. Zajos, de egyben bele is mar az emberbe, mint a reszelő az acélba. Nagyon karcos végig és hatásosak a hangszeresek közös kiállásaikkal, tördeléseikkel. A múltkori írásban végig vettem a dalokat, de most nem fogom. Azért nem mert, nekem mindegyik tetszik. Néhol a feszültségtől és az energiáktól minden izomszálam megfeszült. Na jó, az utolsó szerzeményt azért kiemelném, a hozzárakott női beszéd foszlány az egyszavas refrémhez nagyon jó lezárás és valahogy fel is szabadító. Jól eltalált záró dal!

Ebben az évben a noise-rock-ban, a kevésbé ismert zenekarok közül eddig, nálam a CUTTY' GYM anyaga az év lemeze! A stílus kedvelőinek nagyon ajánlom!

Letöltés itt:

https://cuttysgym.bandcamp.com/album/benidorm

Fbook itt: https://www.facebook.com/CuttysGym?fref=ts

Címkék: Lemezek