MISSING FOUNDATION - A partinak még nincs vége!

missing-foundation-poster_-2010-wolfgang-sterneck_1.jpg

Olyan jó 3 éve írtam a MISSING FOUNDATION-ről egy írást (itt), azt akkor egy  Koppenhágában előadott  és youtube-ra feltöltött koncert kapcsán (lásd: lent) tettem. Bizonyára kevesen emlékeznek rájuk, de aki a '80-as évek végén, a '90-es évek elején látta bárhol őket, az tuti nem felejtette el. Valódi industrial, zsigeri, őrült, provokatív, nehéz, néhol egyesek szerint nem is zene, csak zaj... Mindenesetre nekem maradandó.

Mi az aktualitás?

dais48-missingfoundation-st1_1024x1024.jpg

Egyrészt, a fogyasztói társadalom valóságát a '90-es évek elején mi még nem éreztük, azt amiről az Ő dühük szólt. Ebből a dühből jött, a címben kitekert jelmondatuk is: The Party's Over! Szóval jobban be is mar az embernek ma, ha bevillannak az üzeneteik. Akkor olyan távolinak tűnt az általuk vázolt valóság, most már nem az. Szerintem vegye mindenki a fáradságot ha érdekli, és kaparjon utánuk infó szinten. Persze, segítséget adok hozzá a poszt végén!

Másrészt, Peter Missing - képzőművész, aktivista, a csoport magja -  feltolta a bandcamp-re a teljes életművet, a  múlthéten pedig a KMFDM-mel közös, 1984-es koncertjüket is. Az összes lemezük megtalálható az oldalon ritkaságokkal együtt. Miért fontos? Azért mert szinte beszerezhetetlenek a lemezeik. Volt néhány újrakiadás, de ennyi.  Súlyos, nehéz, szokatlan, öntörvényű, megkerülhetetlen, kompromisszum mentes.

Belehallgatás, vásárlás itt. https://missingfoundation.bandcamp.com/music

 Itt egy régi koncert videó a nosztalgiázóknak:

 Híradó bejátszás:

Jó minőségű, teljes koncert 2015-ből:

Rövid biográfia angolul:

https://www.allmusic.com/artist/missing-foundation-mn0000501531

Címkék: Lemezek