MEATRAY - Meatray

(2019. Self Released)

meatry.jpgAz ausztrál MEATRAY bemutatkozó két számát hallgattam a napokban a bandcamp oldalukon. Sok információm nincs róluk azon kívül, hogy duó felállásban működnek és valahol a post-punk és a gitározós indie határán mozognak. Elég ígéretes két számot jelentettek meg a napokban, ami remélhetőleg egy teljes  album előhírnöke!

A zenekar tagjai: Hendrik Wipprecht - ének, gitár, billentyűk, programozás, keverés és Sam Varney - ének, gitár, basszusgitár. Az első Irreconcilable Differencies leginkább a post-punk stílusú dalok felé mozdul, de azoknál simább és talán kicsit finomabb is. Annak ellenére, hogy elég karmolós basszussal kezdődik és emiatt nagyon jó húzása van. Az elektronikus programozás nem feltűnő, inkább normál dobhangok szólnak, még ha programozottak is. Elég jó dal, tempós és talán kicsit  punkosabb, mint post-punk nóták a gitár az utóbbi stílusú legalábbis.

Az első felvétel is tetszett, de a második Old Man/White Van  engem jobban megfogott. Nagyon nyomokban kicsit a Pixies jutott eszembe róla vagy valami karcosabb Cocteau Twins is beugrott róla, bár az utóbbi tényleg nagyon - nagyon nyomokban. Olyan jó cipőbámulós, bebólogatós darab és kicsit szomorkás is. Szóval ez a bemutatkozó két szám tetszett, várom nagylemezt. Már ha lesz!

Letöltés, meghallgatás: https://meatray.bandcamp.com/

Címkék: Lemezek