ILS - Pain Don't Hurt

(2018. Self Released)

ils.jpgTudom, hogy már 2019 van, de a december nincs még olyan messze,  ez az anyag meg még tavaly jelent meg. Szóval, majdnem idei már! Meg amúgy is az ILS lemeze a legnagyobb szétcsapás, ami az elmúlt hetekben hallottam és vétek lenne számomra, ha nem írnék róla. Ez a  négytagú portlandi banda olyat nyom alig negyedórában, hogy a csak pislogtam. Noise-rock, post-harcore, metal? Egyik se? Vagy mindegyik?

A zenekar tagjai: Nathan Abner - gitár, Christopher Frey -  basszusgitár, Tom Glose - ének, Tim Steiner - dob. A basszus fronton játszó Christopher Frey ismerős lehet, mivel játszik a PORCH-ban és a korábban a Today  Is the Day-ben is megfordult. Egyébként meg rohadtul mindegy, hogy ki honnan jött, mert az ILS nem a múltról, hanem a jelenről szól és nagyon komoly kis banda kalapálódott össze.  Az ötszámos anyag egy olyan "darálás", amiben nekem minden megvan amit a keményebb zenékben szeretek. Keményebb? Hülyeség mert nem keményebb, mert van ebben finomabb noise-rock, mint a negyedik szám Cures elején, de alapvetően a riffek  a gitárhangzás és szinte a teljes megszólalás letépi az ember fejét. Az ének annyira súlyos minden számban, néha az EYEHATEGOD, néha valami black-metal banda jutott eszembe róla, máskor post-hardcore meg klasszik amerikai noise-rock ének. Legtöbbször nagyon kemény és irgalmatlan feszültség keltő, ahogy a zene is. Feszes dob - basszus alapok, lehengerlő gitármegszólalás, amikor zajos az is kifacsarja az  embert hallgatás közben. Már vagy ötödjére megy, de csak szívom magamba belőle az energiát. Nem tudok erről a lemezről többet írni, mert annyira magával ragad a feszültsége és az energiája, hogy ezt hallgatni kell nem írogatni róla.

Kemény megszólalás, nojzereknek és metál rajongóknak is rendben lesz. El sem akarom képzelni élőben mit váltana ki belőlem! Csillagos ötös zúzda!

Letöltés, meghallgatás itt: https://ilspdx.bandcamp.com/

Címkék: Lemezek