CHRISTIAN FITNESS - You are the Ambulance

(2019. Self Released)

cf.jpgÚjabb csemege Cardiffból, persze csak annak akinek bevillan a post-hardcore, noise-rock mclusky, meg a hasonszőrű Future of the Left zenekarok neve. Igaz előbbi hamar nyugovóra tért három lemez után, míg utóbbi a mai napig aktív. Ja, hogy hogy jön ez ide még? Mindkét zenekarban játszott és játszik Andrew Falkous gitáros, énekes. A most tárgyalt lemezt, meg egész konkrétan ő rakta össze. Ahogy az ezt megelőző tizenhármat is, amit 2014 óta elkövetett. Még mielőtt röviden írnék az új lemezről, még annyit, hogy a CHRISTIAN FITNESS nem olyan, de mégis és mégsem. Érted!?

Az megjelent anyag tíz felvétel tartalmaz, nagyjából fél órában. Azt lesz művészet megfogalmazni, hogy egész pontosan mi ez. Ha már így kijött, azt hiszem művészet, mert olyan ez, mint a..., de mégsem.  Harmadjára fogok neki, hogy írjak a számokról, de nem megy, mert túl sok név röpköd a fejemben.  Úgy, hogy mindegyik és egyik sem. A korábbi lemezek is ilyenek egyébként, hip-hop, noise-rock, rock, nem tudom mi, stb., stb., stb. .Akkor most megint abba hagyom, mert nem áll össze.

Két nappal később van most, az utolsó mondat leírása után. Továbbra sem megy, de ez lesz az utolsó próbálkozás. Valami olyasmi az egész és legalább annyira érdekes, mint a késői FUGAZI lemezek, meg a Dischord Records "művészibb" kiadványai. De még ez sem igaz, mert beugrott az első két dEUS lemez is valamiért. Annyira szokatlan és annyira változatos ez a lemez, hogy nem nagyon megy róla semmi leírás. A You Can Stand On One Leg, valami fura noise-rock szerű cucc, bolond énekkel és vokállal. A Mister Conviction-ben a zene szintén teljesen gyogyós, az énekről a System Of A Down Prison Song-jának fura éneke jutott eszembe, de a zenének semmi köze az amcsikhoz. A The Brain Is Not A Lever-nél a The Fall neve villogott. A Getting Stuck In Funny Sometimes karcos amerikai bandákat hozta be nekem. Meg egyébként valami ilyesmik az egész albumról! De tudjátok mit? Hallgassátok meg, mert nagyon érdekes lemez: rock zenei is meg nem is, noise-rock meg nem is, minden más, meg nem is... Hajrá!

Meghallgatás, rendelés itt: https://christianfitness.bandcamp.com/album/you-are-the-ambulance

 

 

Címkék: Lemezek