Archiváltunk: ARCHBISHOP KEBAB - 1993. 10. 08. Szentes (HU)

 beyond.jpg

Azt gondolom, hogy aki az életkora miatt ezen vagy a turné bármelyik állomásán látta a skót ARCHBISHOP KEBAB-ot, az tuti emlékszik rá. Egyrészt a szokatlan zenére, ami anarcho-punk volt, de nem a szokványos. Másrészt a zenekar tagjainak a megjelenésére és a színpadról áramló energiáikra.

I think anyone who has seen the ARCHBISHOP KEBAB on this tour because of his or her age, will definitely remember it. On one hand, remembers on an unusual music that was anarcho-punk, but not ordinary. On the other hand, the appearance of the band members and their energies flowing from the stage was mesmerizing.

Abban az időben mindkettő kissé szokatlan volt főleg a kisvárosokban. A zene töredezett, zaklatott, a szövegek meg elég oda mondósak, már amennyit értettünk akkor belőle. Akik nem lehettek ott azoknak is érdekes lehet, mert tényleg nagyon szokatlan zene, de mégis nagyszerű. Szerintem tegyél vele egy kísérletet, még ha "őskövületnek" tűnnek is!

At that time, both characteristics were a bit unusual, especially in small towns in Hungary. The music is fractured, upsetting, and the lyrics are pretty telling, as far what we have understood from it then. Those who may not have been there might also be interested, because it is very unusual music, but still great. I believe everyone should give it a try, even if it looks like a bit “outdated”!

Persze a magyar vonatkozás megint a TROTTEL RECORDS-hoz köthető, mivel a fenn szereplő Beyond Ma Ken lemezt a magyar kiadó adta ki CD és vinyl formátumban.

archbishop-kebab-promo.jpg

(A kép nem a koncerten készült, a netről szedtem.)

Of course, the Hungarian aspect is again linked to TROTTEL RECORDS, as the Beyond Ma Ken album was released by the Hungarian label in CD and vinyl format.

A zenekar 1986-ban alakult a skóciai Edinburgh-ban és ha jól tudom talán a következő tagság alkotta, legalábbis a koncert idején: Karen Jack (ének, szaxofon, gitár), Neil Bateman (gitár, basszus, vokál), Duncan (dob), Bud (basszus/gitár) és Angela (szaxofon). Persze a kortársak, mint a szintén skót Dog Faced Hermans, a Dawson vagy a holland The Ex is kapcsolatban volt a zenekarral, sőt sokat játszottak is együtt. A zenekarnak négy lemeze jelent meg amiről én tudok:

Yinferranodgie 1989,

Beyond Ma Ken 1993.

Heeliegoleerie And Scunnered (But Cheerie) 1995. (kazetta)

Bellyhunting 1997.

A videó nem teljes, feljavítani ennyire tudtam, mert azért annyira nem értek a "kütyükhöz". Ismét hatalmas köszönet Arató Mátyásnak!

The band was formed in Edinburgh, Scotland in 1986, and if I remember well, the members were the following (at least on this particular gig/tour: Karen Jack (vocals, saxophone, guitar), Neil Bateman (guitar, bass, vocals), Duncan (drums), Bud (bass / guitar) and Angela (saxophone). Of course, contemporaries like the Dog Faced Hermans (also Scottish), Dawson or Dutch The Ex have been in contact with the band, and have even played a lot together.

The band released four albums that I know of:

Yinferranodgie 1989,

Beyond Ma Ken 1993.

Helium Eager And Scunnered (But Cheerie) 1995. (cassette)

Bellyhunting 1997.

The video was incomplete originally, but I was able to improve it a bit within my knowledge. Thank you again to Mátyás Arató!

 

 

Címkék: Egyebek