TIMELOST - Don't Remember Me For This

(2019, 2020 Self Released)

timelost1.jpgNem írtam el az évszámokat a megjelenésnél, mert a Don't Remember Me For This című nagylemeze a philadelphiai zenekarnak tavaly jelent meg. Ugyanakkor januárban még kipakoltak a bandcamp-re egy két számos bónuszt, ami lemaradt a tavalyi megjelenéskor az oldalról. Szerintem elég izgalmas eleve az egész lemez, meg ez a két szám is, mert néhány stílust elég "csibész" módon ötvöznek a számokban. Amennyiben jók az információim, akkor a TIMELOST stúdióban egy két tagú banda, amely tagjai: Shane Handal - ének, gitár, basszusgitár, zajok és Grzesiek Czapla - dob, basszus, gong, zajok,.csörgő. Élőben ahogy elnéztem még be - be segít néhány haver.

timlostband.jpg

A project 2017-ben alakult, és ez az anyag 2017 június és 2018 augusztusa között készült el. Szóval nem siették el! A tavalyi lemezen 10 felvételt jelent meg és egy külön linken idén kaptunk még hozzá kettőt. Nem fogok külön a számokról írni, arról viszont igen, hogy szokni kell a megszólalást. Még pedig azért, mert ezek a szerzemények nagyon érdekes keverék stílusban szólalnak meg. Keveréke a shoegaze-nek, indie-rocknak, grunge-nak és a noise-rocknak. Például a címadó dal egy indie darab is lehetne, de még is nagyon izgalmas ahogyan szól, mert valahogy kicsit karcosabb ahogy megszólal. Kicsit vastagabbak a gitárok, a dob hangzás sem feltétlenül az említett stílus megszólalásban "kalapál", meg ilyesmi. Elsőre kicsit szokatlan a fülnek, ezután jón még csavar, mert pl. a Heart Garbage című dal egy noise-rockosabb szerzemény a kemény gitárokkal, a döngölő basszusgitárral. Az énekről beugrott a Nirvana dallam menete, meg tudom, hogy furcsán hangzik, de a The Jesus and The Mary Chain. A hármas dal meg, megint valami shoegauze cucc inkább merengős énekkel, aztán a refrén meg megint noise-rock - grunge keverék. Rohadt jó! Tudom azt ígértem, hogy nem írok a számokról, ezután nem is fogok. Ez a lemez teljes mértékig a felsorolt stílusoknak a keveréke, akár  egy számon belül is. Nagyon össze van pakolva egyébként. Meg kell hallgatni többször, hogy igazán átjöjjenek a témák, nekem még ez a kis borongós, shoegaze-os ének ami benne van is iszonyatosan tetszik. Harmadjára - negyedjére meghallgatva szoktam meg, hogy nem csak a stílus, hanem a hangzás is erősen kevert a felvételeken. Egyébkén nagyjából ennyi hallgatás után jutottam arra, hogy az egész lemez rendben van. No meg persze a végére oda rakták a Timelost című dalt, amire már az első hallgatásnál visszaugrottam. Frankó anyag, ajánlom!

Kezdésnek ezeket dalokat kiemelném belehallgatásra: Don't Remember Me For This, Timelost, Lyergic Days, I Know Cemetries

 Meghallgatás itt:  https://wearetimelost.bandcamp.com/album/dont-remember-me-for-this

2020-as kétszámos EP: https://wearetimelost.bandcamp.com/album/dont-remember-me-for-this-b-sides

Fbook: https://www.facebook.com/wearetimelost/

Címkék: Lemzek