THIS IS WRECKAGE - I Don't Live, I Exist

(2020. Self Released)

thiswreck.jpgValahogy megint sikerült belenyúljak! Sokan azt gondolhatjátok, hogy csak a noise-rockra vagyok rácsúszva, de nem. Pontosabban nem csak arra, de azért a posztban szereplő a walesi Cardiff-ben működő THIS IS WRECKAGE  mégis csak egy noise-rock banda. Ráadásul, piszkosul jó! A trió 2011 óta működik és azt hiszem, ez a negyedik anyaguk ami azóta megjelent. A zenekar  tagjai: Rugz - basszus, vokál, Pling - dob, ének és Grave - gitár, ének.


A március elején a bandcamp-re kirakott lemezük 11 számot tartalmaz, és egyszerűen nincs rajta egy rossz dal sem. Persze csak akkor, ha a jó vastag alapokra épülő, de mégis karcos zajrock bejön a hallgatónak. Nekem első körben a The Jesus Lizard, a Girls Against Boys, meg a Metz jutott eszembe Őket hallgatva, mint hatás. Ugyanakkor egy baromi feszes, zakatoló gépezet végig a brigád munkája. Mondjuk nekem  Rugz basszusai jöttek be nagyon. Egyszerűek, de nagyon vágnak, tépnek, néhol kicsit hűvösek is, máskor meg a  földbe döngölnek és energikusak végig. Kicsit olyan, mintha a basszeros elment volna kábelgyárba keresni egy megfelelő acélhuzalt húrnak. Miután megtalálta a jó vastagságú darabot, úgy volt vele, hogy ez akkor a megy a "bőgőre". Osz't ezt van, ezt kapjátok. Nesztek!

29749279_1697551476994278_642566689608329465_o.jpg

Ja, azt elfelejtettem leírni. Ez egy totál élőben felvett, kvázi koncert anyag nagy stúdió buzerálás nélkül. csak éppen annyi a különbség, hogy közönség az nincs. Úgy tűnhet, hogy azzal a mondattal, hogy "egyszerűen nincs rossz dal rajta" megakarnám úszni a számok kifilézését, de nem így van. Amúgy is kifiléznek a srácok mire végig hallgatod Őket! Mindenben van valami, amit nagyon oda pakoltak. A basszust külön a figyelmébe ajánlom minden hallgatónak! A gitár pl. a Lady Colothes-ban kcsit punk, a The Dentist-ben a korai PRIMUS is eszembe jutott a hangzásáról, de alapvetően zajos és torzított. Igazán az éneket nem tudom hogy hozzák össze, mert  a gitáros és a dobos énekel, de vizuálisan az jelent meg előttem, mintha egy külön énekes lenne. De nem így van! Erős kezdése van a lemeznek és én vártam, hogy ez majd csak enyhül. Nem enyhül, hanem végig ugyan azt a feszültséget, erőt, zaklatottságot tartják fenn, mint a kezdésnél. Állat, nagyon állat  lemez! Marad a lejátszón!

Bele hallgatásra elsőnek a következő dalokat ajánlom: Gallon Drunk, Grand Orator, The Dentist,29 Needles, Lady Clothes - de az egész jó.

 Letöltés, meghallgatás itt: https://thisiswreckage.bandcamp.com/album/i-dont-live-i-exist-2

Fbook: https://www.facebook.com/THISISWRECKAGE

 

Címkék: Lemezek