FLAGRUM - Kiadatlan felvételek

img_20200411_201205.jpg

Mikor is jelent meg ez a lemez? Ez a lemez nem jelent meg soha. Mit tudok a zenekarról? Nagyon - nagyon keveset, de amióta ezt a CD-t megkaptam a 2000-es évek legelején, azóta minden CD játszómban pörgött és egyéb zene lejátszóimban is benne volt, benne van.

Próbáltam megtalálni a zenekar egykori tagjait, hogy engedélyt kérjek a felvételek kirakására, de nem sikerült megtalálnom Őket. Mindenesetre, ha probléma lenne a felvételek kikerülése, természetesen leszedem mindenhonnan!

flagrumband.jpg

(A képet, a netről loptam, nem tudom ki készítette!)

A zenekar olyan 1992 körül alakult Gáll Tibor, Gáll János és Borsay Levente felállásban. Az első és egyben utolsó nagylemezük PER IPSUM címen jelent meg 1995-ben, a cseh Malarie Records gondozásában. Ennek a lemeznek volt egy hatszámos kazetta verziója, a vinyl-en négy felvétel volt. Rongyosra hallgattam, mert annyira ötletes, egyedi, de nagyon nehéz anyag volt és hasonlót sem nagyon hallottam abban az időben. Talán az experimental - rock  címkét lehetne rásütni most. Talán!

"A Per Ipsum után volt még egy hivatalos második lemezük is, az Occulitur Ante Verba, ami műsoros kazettán jelent meg 1996-ban, a Mastix Materiae  gondozásában. " (Köszi Balázs az infót! A poszt kirakása után jött ez a mondat. Sajna ezt a lemezt nem hallottam.)

img_20200411_201335.jpg

Az itt közreadott szerzemények, valamikor a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején készülhettek. Monoton, dob, döngölő, mély, néhol tépő, szakító basszusok,  hűvösen metsző gitárok, riffek, zajok. Az információm szerint, ezen a lemezen már nem Borsay Levente dobolt. ( Gáll Tibor és Gáll János mellett Tóth Zoltán dobol az anyagon. Köszönöm az infót és az engedélyt, hogy fenn maradhat a neten a lemez Gáll Jánosnak! ) Nem lesz könnyű meghallgatni, de ha az elején elkezded  a második szám után elfog kapni. Ha meg nem, akkor egyszer csak majd valamikor, valahol befog villanni egy gitártéma és napokig fogsz rajta gondolkodni, hogy hol is hallottad és miért maradt meg. 

FLAGRUM koncert képek. 2003. 07.01. - Pesti Est Café, Budapest

Fotók: Vad Zsolt

flagrum_1.jpg

flagrum_2.jpg

 

Címkék: Lemezek