TWIN TRIBES - Live at Fascination Street

(2020. Self Released)

twintri.jpgNem olyan régen küldte át egy barátom, a tavaly megjelent Ceremony című nagy lemezét a zenekarnak, amibe egyből bele szerettem. A Luis Navarro és Joel Nino Jr. alkotta texasi duó kvázi csinált egy lemezbemutató koncert anyagot a tavalyi albumához. Szerintem a 2019-es év egyik legjobb dark-wave/post punk anyaga volt, amit én hallottam. A mostanában közzétett kiadvány kazettán jelent meg, de szerencsére a bandcamp-re is felkerült a teljes repertoár.

A koncert lemez címe  elve jó utalás a The Cure  Fascination Street című dalára, ezáltal a stílusra is. A koncerten 11 szám hangzik el, az alapok dobgép, szintik, chorus pedálos, delayezett basszusok. A gitárok a szokásos darker "csilingeléssel", visszhangokkal tűzdelve, az ének pedig tökéletesen illik a dark-wave hangulathoz, amit a zenéjükben teljesen tisztán hoznak.

Nagyon jól szól és nagyon élvezhető az egész anyag, az elő rögzítés ellenére. Az elektronikus dobhangok, nem is akarnak élőnek tűnni, ami szerintem a zene hűvösségéhez nagyon sokat ad. Kicsit féltem, mert a Ceremony is nagyon rendben van ahogyan megszólal, hogy ze nem lesz annyira jó. Meglepő, de ez az élő felvétel is jól szól, és nem rontja el a hangulatot, hogy nem annyira tiszta, mint a stúdióban rögzítettek. Szereted ezt a fajta kicsit borongós, melankólikus hangulatot, akkor ezen kazin és a nagylemezen sem fogsz találni egy rossz szerzeményt sem. Én egyébként elég gyakran hallgatom, mert nagyon tetszik és kikapcsol a zenéjük. Azon kezdtem el gondolkodni, hogy mindkettőt meg is próbálom majd megrendelni fizikai formátumban is. Mit írjak még róla? Nem írok semmit, mert ez egy baromi jó dark-wave beleszakadós lemez. Kell!

Bandcamp: https://twintribes.bandcamp.com/

Fbook: https://www.facebook.com/TwinTribes

 

 

Címkék: Lemezek