SUBZERO FUN - ON3

(2020. Self Released)

subzero.jpgA Párizsban működő SUBZERO FUN 2015-ben alakult zenekar  és elég aktívak is. A tavalyi év májusa és  2020 májusa között négy anyagot is kidobtak a bandcamp-re. A zenekar tagjai, jelentsenek bármit is a rövidítések: HDJ - dob, JBF . basszusgitár, ének, RSO - gitár, ének. 

A májusban megjelent ON3 négy szerzeményt tartalmaz, ami úgy tűnik nekem talán, hogy a három tag ellenére a két gitáros produktuma. Az első Into Pieces-nél már tudtam, hogy végig fogom hallgatni. Még pedig azért mert eszméletlenül jó a gitárhangzása. Nem egészen úgy van, mint amit írtak a stílusukról, hogy "noisegaze". Bár nekem inkább fordítva "gazenoise",  ha muszáj, mert a  shoegaze, pszihedelikus  hatások sokkal erősebbek a dalokban, mint a noise. Frankó egyébként nagyon a kicsit befelé forduló énekkel. A második szerzemény a márciusban kijött Space Drone 3 (single) címadó dala, amivel nincs semmi baj, mert így kedvet kaptam annak a meghallgatásához is. Irgalmatlanul jól effektezett gitárral és basszussal építkezve teljesedik ki. Az ének megint csak nagyon rendben van, legalábbis nekem nagyon bejön, meg a basszus nyomott effektezése, a gitár ködössége is baromira átjön. Úgy populáris, hogy még sem az. 

A harmadik FU//FM elejének az effektje, meg a dob behangosodása, majd a gitárok becsatlakozása  és kiteljesedése nagyon megfogott. Nagyon jó dal ez is, nagyon egyben van és úgy idézi meg a '80-as '90-es évek elején működő "gitározós" bandákat, hogy nem kényelmetlen és nem unalmas, hanem egyszerűen csak átszivárog a hallgatón. Jó effektezések, jó tempók és olyan hangulat ami nem közömbös, hanem van egyfajta elég jól egyben lévő feelingje. Milyen fellingje? Na azt mindjárt! Az utolsó szám egy lassúbb dal, aminél beugrott, hogy kik jutnak eszembe a hangulatról. Tetszik, hogy a dob nem szokványos, nem tudom, hogy gép alap-e, mert néha volt olyan érzésem, de rohadt jó kis elszállós darab. A végén kis cselló samplinggel, mert az biztosan nem élő hangszer, de rendben van az egész. Sőt mind a négy szám!

Szóval, a The Jesus & the Mary Chain ugrott be leginkább. Viszont a gitárok nem annyira karcosak, de hasonlóan karakteresek benne. Az ének egyes résziről is bevillant, de nem nyomja agyon az egészet. Sőt ezután meghallgattam az előző anyagot is, ami szintén jól hallgatható, jól összerakott és nagyon ajánlatos bele hallgatni.

Összes cucc meghallgatás, letöltés: https://subzerofun-music.bandcamp.com/

Fbook: https://www.facebook.com/subzerofun.music/

 

Címkék: Lemezek