SHOW ME THE BODY - Survive

(2021. Corpus)

smtbody.jpg

A kiváló Ópiumbarlang blog megelőzött a new-york-iak új, három számos anyagának kirakásával, de nem baj, mert egyrészt öröm, hogy másnak is feltűnt a trió. Másrészt, meg legalább több helyen is fenn vannak végre magyarul, nem csak nálam. 

Korábban írtam a debütáló Dog Whistle lemezről (itt), ami nagyon megfogott, mert ugyan címkézhetjük hard-core-nak, a zenekar sokkal  jobban stílus feszegető, hogy ezt csak úgy rá süssük. Szóval legyen HC, de legyen valami egész más is: független, alternatív -  hard-core - noise - izé. A lemez nem éri el a 10 percet, de annyira király lett, hogy simán elhallgattam volna még kétszer ennyi számot is.

Egyébként az előző posztomban, szinte mindent leírtam róluk, ami fontos. Nem reszelgetném tovább inkább... Nagyon nem is tudnék hozzá tenni semmit, talán annyi a különbség, hogy szerintem sokkal több benne a gitár megszólalás, mint az előzőn. Kétlem, hogy ez most teljesen bendzsó lenne, ha meg igen, akkor meghajlok előttük, mert az most nem jön át. Egyáltalán nem válik unalmassá, mert jó kis feszültség van az egészben végig. Állat jó, szokatlan, ha ez így marad elég vaskos kis rajongó táboruk lesz! Addig is várjuk a 2020-as európai turné pótlását!

Erről a fent írt meghajlók előttükről, a The Church-ös Steve Kilbey-vel való interjú jutott eszembe. Valami Ilyesmi volt: "Ki előtt hajolnál meg?" . válasz: " Jézus, Buddha, meg a egy baszom nagy késes ürge!" Persze ennek semmi köze nincs a poszthoz, ha csak annyi nem, hogy a People On TV című szám basszus "bedöngése", akár lehetne egy ilyen "baszom nagy késés ürge is". Szerintem! Jó banda, jó új anyag, jó hallgatást! Csak kéne még...

Meghallgatás itt: https://showmethebody.bandcamp.com/album/survive

Fbook: https://www.facebook.com/smtb.official

 

Címkék: Lemezek