CALMHARSH - S/T

(2021. Self Released)

calm.jpg

 

Amennyiben lehet hinni az infóknak, az oklahomai calmhars egy tényleg friss banda, ami annyira az, hogy idén alakult. Ez az öt számos EP pedig mi más lehetne, mint a bemutatkozó anyaguk. Semmilyen más infót nem találtam róluk, még azt sem tudom pontosan hányan vannak. Bár a megérzéseim szerint trió lehet.

A lemez meg szerintem tök jó, mert nagyon változatos. Az első dal egy könnyedebb darab, ami akár sima indie-rock is lehetne, ha nem lenne benne egy-két fura hang, mint pl. a basszusmenet, ami nem is menet csak néhány hang. A második I Wish I meg kicsit a noise-rock felé tolódik, de nem esik ki abból, hogy egy jól átgondolt dal legyen. A harmadik Weavering-ben marha jó az ének, meg nagyon frankó a verzékben a gitár minimalizmusa, a dob - basszus ballagása. Izgalmas szám, pedig semmi olyan nincs benne, ami  szokatlan lenne. Legalábbis nekem. A negyedik dal viszont már inkább noise-rock, baromi jó az effekt az éneken, mert olyan, mintha valami csőbe kiabálna bele az énekes. Egyébként lehet abba is kiabál. A gitár kicsit karcos, néhol disszonáns, a dob meg a basszus meg húzza az egészet magával. Abszolút kedvenc! Az utolsó dal is kicsit koszoska, mert nem noise-rock, nem rock, de mégis... Tényleg olyan Tunic, Drive Like Jehu hatású szám. Ezt is bírtam. Rövidke anyag, de tök jó és jól hallgatható, ahol meg kell ott tökös is.

Ami marhára tetszik a calmharsh-ban, hogy ez egy tuti D.I.Y. anyag és jól is sikerült! Várjuk a folytatást, meg hallgassátok meg!

Címkék: Lemezek