TIMELOST - Gushing Interest

(2021. Chirch Road Records)

timlostuj.jpgA philadelphiai TIMELOST első anyagáról már írtam egy szösszenetet tavaly, ami akkor 2018 -2019-es időszakot átfogó felvétel gyűjtemény volt. Február végén pedig megjelentették az új hatszámos anyagukat. Ami már nem egy két emberes, hanem egy négytagú zenekar munkája és szintén egy jól megérlelt lemez, mert 2019 július és 2020 áprilisa között íródott. Milyen is lett? Természetesen a következő posztolt sorok arról fognak szólni. A lemezt készítő csapat felállása: Grzesiek Czapla - dob, Shane Handal - ének, gitár, Tony DiDonato - basszusgitár és Hugh Morretta - gitár.

A nyitó Better than Bedbugs már eleve meglepett, mert sokkal tisztább vonalú szám, mint az első lemezen amik voltak. Tök egyértelműen post-rock, pici shoegaze keverék, némi indie-poppal megszórva. Kifejezetten kellemes indító darab. A második Deep And Of The Cut szintén egy teljesen jól hallgatható, "rádióbarát", slágeres szám. Nagyon frankón dörmögő basszussal, megjegyezhető énekkel és semmi kilengéssel. Tényleg egy nagyon jól hallgatható gitározós, énekelgetős szám, olyan "slágergyanús". Nekem nagyobb bejött pont attól, hogy könnyű és semmi extra energia nem kell a befogadásához. Jó!

A következő Alone, Clean and Slow is rendesen összepakolt szám. Itt is a  kicsit zajos "indie-pop" hatását éreztem inkább, meg talán egy kis grunge-ot, de abból is a könnyített verziót. A gitárok meg kalandoznak a shoegaze, post-punk határán. Az ének a háttér vokálokkal együtt nagyon szépen kivan érlelve, mert adnak a szerzemény hangulathoz. Még akkor is, amikor gitárok egy kicsit "belekapcsolnak" a torzításokba. A negyedik szám is a gitárokra épít. Ebben éreztem először, a saját stílus meghatározásuk lenyomatát a "grungegaze-t". Szerintem tök jól megfogalmazták. Egyébként ez is egy rendesen felépített darab. A ötös T.K.O. kezdő gitárjai és éneke, olyan igazi napsütésbe bámulós, bambulós hangulatú, de hiába kapcsolódik be a  többi hangszer is, akkor is ugyan ez az érzés maradt meg bennem. Behívott nálam a fegyelmezett basszusa, meg az ének, meg talán az egész szám egy olyan  "messziről jövő" nosztalgia érzést. Már hogy, a saját emlékeim poros kosarából, még ha azok nagyobb részét lehet "elégetni" kellene. Bár lehet én is "égnék" vele. No de, ez mindegy is! Lehet furcsálni fogod majd miután meghallgattad, de nekem ez a dal tetszett a legjobban. A végén az elszállós post-rock gitározással, meg vokáljaival. Az utolsó Love My Way egy jó kis záró darab, de semmit sem vesznek vissza az eddigiekből. A gitárok, az ének a helyén, a dob, meg a basszus "gyalogol" vele. Van  egy rész amiben a basszus picit, "karcolgatós" effektezése külön tetszik, de egyébként az egész szám jó.

A TIMELOST lemezétől nem kell megijedni, mert nem elvetemült. Nagyon jó, gitározós, énekkel tele pakolt cucc. Szerintem elég rendesen hallgatóbarát. Csodálkoznék rajta, ha bárkit "megviselne", mert laza, Tényleg olyan grungegaze, indie - post rock keverék Ráadásul a 25 percével nem is hosszú!

Rendelés, meghallgatás itt: https://wearetimelost.bandcamp.com/album/gushing-interest

Fbook: https://www.facebook.com/wearetimelost

Címkék: Lemezek