CANYONS - Stay Buried

(2022. Forbidden Palace Records, Reptilian Records)

canyons.jpg

Ez a kansasi négyes sem ma kezdte, mert ez a sokadig lemezük, de én sohasem hallottam róluk. Szerencse, hogy vannak olyan kiadók, mint Forbidden Palace akiket követek és így került hozzám a 2022-es lemezük. A CANYONS egy négyes fogat, aminek a tagjai: Dylan Pyles - basszus, ének, Morgan Mabrey - gitár, Bobby Johnson - ének és Lucio Oquendo dobok és egyéb hangok. A zene meg nem könnyű, hanem igen csak vastagra sikeredet.

 

A lemezen 10 dal van, amikről lejön, hogy a srácok nem ma kezdték el ezt a stoner-rock, noise-rock, HC keverék valamit összehordani. Stoner meg úgy, hogy ezeket a "köveket" belehajították egy betonkeverőbe, ami össze érett a zajjal, meg cementel és jó masszív, fémalapba kiöntött beton lett. Az ének meg a gitár talán inkább stoner, de a basszus igazi gyomorba taposó noise-rock hangzású bömbölés. Egész pontosan a kettő keveréke, főleg hogy a gitár azért csinál olyan váltásokat, olyan hangzásokat, amik vegytisztán egyik stílusra sem jellemző. Egyébként az egész hallgatás alatt eszembe sem jutott, hogy kategórizáljak, mert túl masszív, túl erős és túl koszos ahhoz, hogy bármilyen stílus mellet letegyem a voksom.

Főleg hogy behajítanak olyan számot is, mint ez a Double Dragonfly, ami karcolja a punk vonalat is, de nem lépi át azt. vagy mégis. Nem tudom! Ami egyébként átvált hirtelen egy másik dalba, ami meg kifacsarja a lelkedet is. Alig 20 perc az egész, de totál átrohan a hallgatón. Igen, pont úgy mint egy kamion egy rohadt nagy pocsolyán. Maga alá gyűri, de szét is csapja a kerekek és a váz alá már be nem férő vizet. Az utolsó száma basszus dörmögésével, meg a háttér zajaival is egy érdekes lezárás. Arra jó, hogy a hallgatók a végére egy kicsit lenyugodjanak. Én meg ezután tegyek egy kört a lakásban, hogy újra neki üljek!

Banda fbook: https://www.facebook.com/canyonsband

Bandcamp: https://forbiddenplacerecords.bandcamp.com/album/canyons-stay-buried

Banda bandcamp: https://canyons.bandcamp.com/

Címkék: Lemezek