JOHN PEEL SESSIONS zenék videó fájl özöne!

johnpeel-1-660x400.png

Ez egy emlékeztető poszt lesz, mert lehet az infó nem jutott el mindenkihez. A zenehallgató közönség, aki szerintem a posztjaimat olvassa nagyjából vagy nagyon ismeri John Peel nevét a híres "összejöveteleirőll", amit a BBC-n 1967- től,  2004-ben bekövetkezett haláláig készített. Ezek egy nagyobb része élőben a BBC Rádióban felvett anyagok. Remek bandákat ismertetett meg a hallgatóival és ezen keresztül a világgal is. A felvételek pedig szerintem kuriózumok a maguk nemében!

Egy angol blog a https://davestrickson.blogspot.com/ idén májusban, ABC sorrendben felrakta a youtube-on fellelhető anyagok listáját, linkként és nem akármilyen válogatás lett. Tele klasszikus bandákkal, még felsorolni is nehéz a neveket. Köszönet a blognak érte!

Amiért ajánlom újra azaz, hogy mennyire más hangzásúak voltak a bandák, mennyire változatosak, mennyi erő van  mindegyikben. Plusz azért is, mert minőségi ízlése volt a szerkesztőnek és "félelmetes" kordokumentumokat hagyott maga után számunkra! Tisztelet érte!

Teljesen változó stílusú zenék korai és kicsit érettebb anyagai.

Például ilyesmik: elektronikus zenékből: Future Sound of London, The Shamen, Mouse On Mars, Front 242, Clock DVA, SPK

New - wave, dark -wave: The Cure, New Modell Army, Cocteau Twins,  Killing Joke, Birthday Party, Siousxsie and the Banshees, Crisis...

Nosie-rockból: Unsane, Silverfish, Head Of David, God Machine, Shellac...

 

Industrial cuccokból: Alternative TV, Pitch Shifter...

 

Meg még lehetne sorolni: Sugarcubes (Björk-el), Nirvana, Pj Harvey Theraphy! stb., stb....

 

Jó mazsolázást!

Íme a lista linkje: https://davestrickson.blogspot.com/2020/05/john-peel-sessions.html?fbclid=IwAR1F0cG-75tmglwCRoEGf7V6X_TfAmnRvjhBr4U71dApC0kMIQ0l1JfqkK0

Címkék: Egyebek