DRIVEL - CNTRL

(2022. Self Released)

drivel.jpgA Drivel nevű pennysilvaniai duó egyideje már működhet, mert 2020-ban raktak ki először felvételeket a bandcamp-re. Eleve egy hat számos anyaggal indítottak, ami már érdekes volt, aztán folytatták. A most megjelent CNTRL egy három szerzeményes EP. Mondjuk az EP játékideje alatt egy kicsivel. A zenekart Sam W. Levine (Mt. Billions-ből) és Joe Decarolis (Psychic Teens-ből) alkotja, hogy ki, min játszik arról fogalmam sincs. Az idejei kedvenc mondatom: "alig van infóm róluk" megint csak így van. Ami biztos, hogy basszus, gitár, meg programozott alapok vannak benne.

Ami igazán felkeltette az érdeklődésem, azaz volt hogy a szintén philadelphiai post-punk Psychic Teens egyik tagja is benne van,. Bírom azt a bandát.. Ez a három szám is elég különleges volt számomra. Egyébként nem is írnék róla. De miért is?

Az elsőben az ének nagyon érdekes. Tudom hogy hülyén fog hangzani, de még a korai Christian Death is eszembe jutott róla, meg Bowie bácsi valamiért. Elég szétkent, meg zaklatott. Olyan new-wave, post-punk között valahol. A gitár szinte egyfajta effektezett zajfolyam, az alapok meg programozott dobok. Nem túl bonyolított darab, de izgalmas.

A második REGRET-ben már erősebb az elektronika, számomra a megszólalás picit  az EBM felé is húz. A gitár megint csak egyfajta "zajszínező". Mivel van benne basszusgitár is lehet, hogy a basszusokat az adja, nagyon átbuherálva. Bár azt  nem tudom, nem hallom biztosan, hogy ezek az effektezett részek gitárok vagy gépek-e. Nekem nagyon '90-es évek elektronikus cuccos hangzású, kicsit analóg hangzás felé is dominálva. Az énekről is ez ugrott be. Nekem bejön.! A hármas CONTROL-ban is ez a recept megy. Van benne néhány frankó váltás, még ha nincs is túl variálva.. Ez igaz ének és egyéb megszólaló szinteken is. A basszus itt hallatszik az egyik váltásnál, de azért végig a gépek dominálnak. Ez ilyen táncoltató dal. Oké, leginkább egy '80-as partyn persze! Nekem ez tetszett a legjobban, még a picit zajos levezetése is bejött! Rövidke lemez, de érdemes meghallgatni!

Letöltés itt: https://drivelnoise.bandcamp.com/album/cntrl

Insta itt: https://www.instagram.com/drivelnoise/

Címkék: Lemezek