Deidra Skye - Three Graces

(2021. Self Released)

deidra.jpg

A New Yorkban élő és alkotó Deidra Skye nevű hölgyről semmit sem tudtam meg eddig. Ráadásul ezzel az anyaggal együtt, csak öt dala került ki a bandcamp-re. Az augusztusban publikált három számos EP mindegyike talán külön stílusú is, és igen csak jók. Nem tudom, hogy ez út keresés-e, de nagyon - nagyon ígéretes. Ezért is írok róla. A három szerzeményt otthon rakta össze a kisasszony és nagyon jól sikerült. Pedig több stílus is keveredik bennük.

Az első Flowerfall egy nagyon szép populáris dal elektronikára építve, megszórva gitárokkal, amiben három közreműködő énekes is van. Nagyon szép, érzéki és belemerülős darab. Gyönyörűek, fegyelmezettek benne az énektémák és nagyon jó ének hangokat talált hozzá. Emiatt hallgattam végig többször is a felvételeket.

A második szerzemény is ének felvezetéssel kezdődik, amiből azt hittem, hogy egy hasonló dal lesz, mint az első. De nem! Inkább kicsit goth-metal, metal keverék, de abból is a nagyon emészthető fajta. Valamiért a holland The Gathering ugrott be elsőre róla. Elég rendesen post - rock,  kicsit goth gitározással, amit a videói alapján Deidra játszott fel. Ebbe is talált egy remek hangú énekesnőt. Vastagon szólnak a gitárok, de az egészben van egy kis finomság és az énekhang nagyon jó benne.  Szépen összerakott dal.

deidra1.jpg

A záró Fading egy ici-picit doom-os, bár inkább a goth-rockba hajló darab. Nem tudom, hogy ebben a Deidra énekel-e, de ha igen, akkor neki is "van hangja" és nagyon jól illeszkedik a zenéhez. Kicsit talán csupaszabb zeneileg. Az ének, az effektek és a vokálok nagyon jók, sőt a gitárhangzás is. A refrén megvastagszik kicsit, de ugyanúgy hullámzik is visz magával az egész, mint az előző két szerzemény. A 12 perces EP nagyon jó lett, mondjuk a gitárokból én a nagyon metálos részeket kihagynám, mert a post-rockos elszállások nagyon jók, meg az elektronikus háttér is. A szövegek meg jó borúsak. Szép  munka, tetszett!

Bandcamp: https://deidraskye.bandcamp.com/album/three-graces

Egyéb linket sajna nem találtam róla!

Címkék: Lemezek