XIX. Wroclaw Industrial Festival 2020. 11. 06 - 08. - 2. rész

wif.jpg

Szerencse, hogy napközben csekkoltam a fesztivál facebook profilját, mert így kiderült, hogy van némi program változás. Az utolsó cserélt fellépő az elsővel, így a vasárnap első koncertje a BY THE SPIRITS-é lett.

2020.11.08. (vasárnap)

A zenekar Michal Krawczuk-ot takarja, aki egy személyben működtetni a BY THE SPIRITS-t. Tulajdonképpen ez egy baromi jó lengyel  neofolk zenekar. Legközelebb talán a Death In June-hoz és a hasonló akusztikus gitárokkal, énekkel épített zenei világú csapatokhoz kapcsolhatóak a munkái. A koncert minden perce és minden dala megfogott valamiért, valamivel. A neofolk rajongók teljesen biztos, hogy nem fognak benne csalódni! Tényleg nagyon - nagyon jó!

Bandcamp: https://bythespirits.bandcamp.com/

BY THE SPIRITS - XIX WIF 2020 from wroclaw industrial festival on Vimeo.

Fél óra szünet utána következett WHALESONG (PL). A 2009-es alakuláskor az industrial, no wave, noise, drone cuccokkal halmozták el zenéjüket, majd egyre tágult a zenei tárház. Persze nem a popularitás felé, hanem a doom, sludge, noise-rock és az experimental  irányokba. Nagyon összetett, nehéz, de nagyon izgalmas zenekar. Az első  percek is nagyon erősek voltak a csőharangokkal, az elnyújtott gitárokkal. Mindez a stílus kavalkád  amit felsoroltam, nagyon fegyelmezetten  benne  is volt az egész fellépésben. Néha az atmoszférájáról, meg megszólalásról a "MI"  szintén nagyon frankó Entrópia Architektúránk villant be. Nagyon erős, mély, élvezetes műsor volt! Baromira ajánlom megnézni!

Bandcamp: https://whalesong.bandcamp.com/music

 

WHALESONG - XIX WIF 2020 from wroclaw industrial festival on Vimeo.

Az este utolsó fellépője a URINATORIUM volt, ami Hubert Wińczyk projektje. Mindenféle eszközökkel kelt nagyon szokatlan és furcsa hangokat, zajokat. Egy fajta "hangszobrászat", kísérletező zene, mindenféle eszköz buherálásával. Dal struktúrákat ezért nem nagyon lehet benne találni, de izgalmas és  érdekes. Egyébkén teljesen eltér az két korábbi fellépőtől. Érdemes bele nézegetni, ha nem is bírod az ilyen dolgokat.

Bandcamp: https://urinatorium.bandcamp.com/

 

URINATORIUM - XIX WIF 2020 from wroclaw industrial festival on Vimeo.

A program nagyjából ennyi volt, én nagyon lelkes lettem, hogy követhetem a fesztivál programját. Tényleg rá kellene már szánnom magam, hogy személyesen is meglátogassam a WIF-et.

A szervező csapat egyébként nem adta fel, mert terveznek még hasonló online eseményeket! Érdemes követni a fbook odalukat infókért: https://www.facebook.com/WroclawIndustrialFestival/

Címkék: Egyebek