Damn the Danube 2023 - Cseh underground Szegeden és Budapesten augusztus 21 -22.

otk.jpg

A cseh Silver Rocket Records egy több mint 20 éve működő underground kiadó. Nem mellesleg Prágából olyan zenekarokat segítenek turnézni Európában, mint a Mudhoney, Mono, OM, Neurosis, Steve von Till és még sorolhatnám. Hogy jön ez ide? Három olyan zenekar játszik 2023. augusztus 21-én Szegeden a Jazz Kocsmában, majd Budapesten az Aurórában augusztus 22-én, ami  a kiadó alapítóihoz köthető és jó régóta a saját útjukat járják. Nem minden napi "csemege" lesz a noise, indie-rock és izgalmas zenéket szeretők számára. Nagyon érdemes belefülelni, hogy Csehországban mit is jelent ezen a zenei vonalon a független zenekari és kiadói státusz. Bízom benne, hogy lesz közönség az OTK, LYSSA , NESBITT'S INEQUAILTY  koncertjeinek mindkét helyszínen! Egyrészt mert igazán érdekes és különleges mindhárom zenekar, másrészt mert több szempontból megérdemlik a figyelmet.

Akkor a zenekarokról!

A prágai Silver Rocket Records alapító generációjának utolsó, még aktív zenekarai közül ketten (de valójában hárman) 2023 augusztusában rövid turnéra indulnak. A jól bevált felállás ezúttal kelet felé veszi az irányt, és szisztematikusan halad a Duna folyásával szemben.


Az OTK-t nem kell különösebben bemutatni: a zenekar hírneve már régen túlmutat Csehország határain, csavaros, zajos és teljesen egyedi zenéjüket hosszabb ideje számos európai országban nagyra tartják a rajongók.


A LYSSA sem kevésbé furcsa jelenség: noise-rockjuk a műfaj határait feszegeti, és a zenekar úgy tűnik, hogy a természet minden törvényével dacolva folyamatosan az ismeretlen felé tart. 22 év után visszatérnek Szegedre zajongani, amely egy igazi történelmi csemege lesz, számunkra különösen, hiszen nem túlzás azt állítani, hogy ha ők nincsenek anno, akkor talán ma a szegedi End Hits sem létezne, mint booking tevékenység. Ahogyan Budapestre is hosszú évek után látogatnak el újra.


Az estéket a NESBITT'S INEQUALITY nevű all-star csapat teszi teljessé, amely az OTK tagjait fedi a sokoldalú zenei csoda Unkilled Workerrel (ex-Wollongong) kiegészülve, akik így együtt csak igen
szórványosan lépnek fel, ami talán megmagyarázza, miért válnak gyakran ők az est csúcspontjává. (Promó szöveg: Vad Zsolt)

Esemény linkek!
Címkék: Egyebek