FRACK! - Accelerant

(2021. Forbidden Place Records)

cover_16.jpg

 

Ezt hogy hozták össze? A FRACK! 2020-ban alakult állítólag Sacramento-ban és ez a debütáló anyaguk! Bár én találtam korábbi koncertjüket is. A zenekar trió felállású, Chema Salinas - gitár, ének, Malcolm O"Keefe - basszus és Eric Marais - dob, ének, és nagyon oda rakták magukat, mert egy baromi jó 11 számos cuccot pakoltak össze, amin valójában 12 dal van, de az meg a  Black Flag Rise Above-ja. Mondjak még valamit róla? Azért néhány mondatot csak írok még.

Gondolom a Black Flag megvan, gyanítom a The Jesus Lizard is, na a FRACK! nem olyan, de mégis csak mintha a kettőt összeengedték volna.

Egy számon belül néha  egyik marcangolja a másikat, hogy ki fog győzni. Legtöbbször egyik vonal sem győz, hanem valami zsigeri, masszív a punk-rockban gyökerező, "állatság" jön ki a ketrecből. Nem véletlen a hasonlat, mert David Yow-t ismerik, az első koncertjeik egyike a Victims Family előtt volt,  Black Flag érződik, hogy alap. Oké, persze tuti hallgatnak Fugazi-t is, meg egyéb "jóságokat". Ezek után miért nem meglepő, hogy nem huszonéves srácok nyomják?

Az egész kicsit több, mint fél óra, de egy unalmas pillanat nincs benne, mert minden szám kibaszott jó. Pedig a stílusok kereteit  el sem hagyják, sőt még a "spanyol viaszt" sem találták fel. Olyan lemez, hogy akár folyamatosan is pöröghet, míg meg nem unod, mert feszes, punk-rock, noise-rock, meg a franc se tudja mi még! Nálam ebben a vonalban az idén eddig a legjobb. Elég nehéz lesz verni! 

Okoskodhatnék a feszes basszusról, meg az vad énekről, de minek! Hallgasd meg és köpj a világra egyet!

Kis keresgélés után találsz egy koncert videót is, de a lemez jobban össze van érve! Szóval, a lemezzel kezd!

Letöltés itt: https://frack.bandcamp.com/releases

Fbook: https://www.facebook.com/Frackband

Címkék: Lemezek