FEKETE ZAJ 2021 - Teljes a lista! Némi ajánló.

fz2021.jpg

Elég rendesen lógott a  levegőben, hogy lesz-e idén is FEKETE ZAJ Fesztivál a Mátrában. Jelentem, lesz! Bár szerintem ezt már elég sokan tudjátok. A helyszín hagyományosan  Mátrafüreden a Sástó Kemping területe, az időpont  pedig 2021. 08. 18 - 2021. 08. 22-ig. A fellépők között van jó néhány meglepetés, meg nem meglepetés is. Meg szerencsére néhány "becsúszó" külföldről. Engem igazából mindenhol azok a zenekarok érdekelne, amik kevésbé ismertek, de ezért kezdjük az ismertebbekkel. Főleg, hogy Őket is megfogom nézni. Közülük egyébként sokukat nagyra tartok, már ha ez érdekel egyáltalán valakit.

A fővonulat: The Devil's Trade, VHK, Angertea, Entrópia Architechtúra, Meszecsinka, Pozvakowski. Nagyjából kuriózum lesz a MEZOLIT fellépése, amely név alatt, Katai Tamás Thy Catafalque-jának felvételeit fogják színpadra vinni élőben. Biztosan izgalmas lesz.

Lesz néhány nemzetközi fellépő is, mint az olasz JUJU vagy a dán Ellias Ronnenfelt (Ice Age).

A teljes program megnézhető a fesztivál honlapján, de azért kiemelnék néhányat még. Főleg, hogy lesz néhány igen csak friss produkció. Olyanok, mint a post-punk, dark-wave Utolsó Hullám, The Sisters Of Mercy, F.O. System nyomvonalon.

 

A szintén post-punk Choke City, ami különböző ismert zenekarok  tagságából állt össze. Nézz utána hogy kikből, ha érdekel.

 

Az év elején nagylemezt megjelentető Grace Of Kairós, amit élőben sikerült már látnom és igen meggyőző volt a maga érzékenységével.

A győri hard-core - metal BIPØLARIS, ami szintén új nagylemezt jelentetett meg idén. Nekem nagyon bejön, megszólalásban és technikában is.

 

Egyébként a stílus repertoár igen széles lesz az elektronikától, a post - punkon át a metálig. A kiemelteken kívül, meg még jó sokan mások, de nézzetek utána! Bocsánat azoktól, aki itt kimaradtak! Ott találkozunk!

Infók: https://www.feketezaj.hu

Program: https://www.feketezaj.hu/program-2021

Jegyek: https://tixa.hu/feketezaj2021

Címkék: Egyebek