YUKA ZOLO - Bleed

2021. Forbidden Place Records)

yuka.jpg

 

 A fura nevű YUKA ZOLO egy négytagú csapat, ami az egyesült államokbeli Madison-ban működik. A hatszámos bemutatkozó anyaguk nem olyan régen jelent meg, amelynek a felvételei 2020. október 21-én zajlottak. Sokat nem szaroztak, mert egy nap alatt fel is vették azt. A kicsit több, mint negyedórás anyag, 100 példányban kazettán fog megjelenni, de a bandcampnek köszönhetően, most ingyen letölthető.

 A négyes, hat számos bemutatkozása igazán erősre sikeredett. Főleg azoknak, akik bírják a zsigeri post-punkot, punkot ami ráadásul még rendesen vissza is néz a '80-as évek legelejére. Plusz bírja is a női énekkel megtámogatott hasonló zenéket. Nálam beugrott a korai Siouxsie & the Banshees, meg a korai Christian Death a megszólalásról, meg egyes számok hangulatáról, metsző gitárjairól, meg persze az énekről. Ami igazán bejön, hogy mégis mai, van benne némi visszanyúlás a műfaj gyökereihez és rengeteg energia. Persze inkább, a punk felé hajlik a számok nagy része, de az összkép nagyon jól a felszínre löki a már említett előadók zenei "anyag" darabjait, amit a post-punknak hívott üveg alján szoktak lebegni. 

yzolo.jpg

Egyformán erős minden szám a Bleed-en. Ugyan, homályosan látható az is, hogy még nem teljesen jött fel a felszínre ami még bennük van, meg az is, hogy a felvételek elég gyorsan készültek. Ennek ellenére egy nagy erős, magával ragadó, őszinte és robbanékony bemutatkozó hat szám. Sokszor nem tudtam eldönteni, hogy a női énekbe vagy a gitárokba ragadtam bele. Plusz pont, hogy nem is próbáltak a post-punk valamiféle steril verziója felé elmozdulni. Élvezzétek!

Bandcamp letöltés itt: https://yukazolo.bandcamp.com/releases

Címkék: Lemezek